Vervangen vergader- en discussiesysteem Raadzaal Gemeente Terneuzen

Het bestaande draadloze vergader- en discussiesysteem, gebaseerd op 2.4Ghz, vertoonde dropouts. Daarnaast was de spraakverstaanbaarheid van de geluidsinstallatie niet optimaal. De opdracht was dan ook een totaal systeem te leveren waarvan de spraakverstaanbaarheid optimaal zou zijn.

Gekozen is voor het nieuwe bedraadde Bosch DCNM MultiMedia vergader- en discussiesysteem met 1 voorzitterspost en 36 deelnemersposten. Aan het DCNM systeem is een 4-camera registratiesysteem gekoppeld met Sony SRG-300 remote camera's, waarbij de spreker bij het activeren van zijn deelnemerspost direct in beeld wordt gebracht. Beeld en geluid worden on-site opgenomen, en zijn tevens beschikbaar voor interne en externe live streaming.

Om te komen tot een optimale spraakverstaanbaarheid is de geluidsversterking opgebouwd met 2 Lyngdorf integrated digitale versterkers en 6 Bloomline Omniwave luidsprekers. Deze combinatie garandeert een identieke geluidsdruk overal in de Raadzaal en een optimale spraakverstaanbaarheid. Gemeente Terneuzen is de eerste Gemeente die deze combinatie heeft toegepast.

terug